Welcome to AMIE Study - AMIE India Students Forum

AMIE Study - AMIE India Students Forum

collapse collapse

* Shoutbox

Refresh History
  • Anwar VYM: Is AMIE degree acceptable in UAE?
    October 23, 2018, 10:16:46 PM
  • devjangde: Dear Sir/Madam please me out for my membership Number and  reference number.  I lost both of this . Is there any way to find out?
    October 08, 2018, 09:32:50 AM
  • devjangde: Dear Sir/Madam,
    October 08, 2018, 09:30:46 AM
  • Srijib: Can someone have any notes for the subject society and environment
    October 07, 2018, 07:37:52 PM
  • muleredd: can someone have previous year question papers for Sec B Mining Engineering ?
    October 07, 2018, 01:52:05 PM
  • Pahadi57: Will I send the printed copy of the winter application form after online form filling successfully.... Pls advice
    October 05, 2018, 05:54:03 PM
  • SANUKARMAKAR1: Section A society and environment and computing and informatics not required .
    October 04, 2018, 03:19:43 PM
  • pravendrapmmb: Where to get books for section B Electrical Engineering
    October 02, 2018, 10:23:23 PM
  • rodricksarthur: Sum 2018 results, Mining Engineering Sec B, MN435 result is not declared. Any one of you, know why?
    September 28, 2018, 08:59:53 AM
  • divakara.sd: Dear sir/Madam I am Divakar, Study under IEI in M and M branch. Recently I am registered for section B I quired the study notes and Questions papares for fallowing subject.  IC402- ENGINEERING MANAGEMENT MM403- METALLURGICAL THERMODYANAMIC AND KENETICS MM404-EXTRACTIVE METALLURGY MM405-MECHANICAL BEHAVIOUR OF MATERIALS MM406-PHYSICAL METALLURGY MM407-METALLURGICAL DESIGN MM432-WELDING AND ALLIED PROCESS MM433-ADVANCED PHYSICAL METALLURGY MM434-FOUNDRY ENGINEERING   Thanks and regards Mr.Divakar State-Karnataka District-Bellary Place-Emmiganure Pin code-538113 Phone number-9743956204
    September 24, 2018, 11:48:09 PM
  • Anu Mangalore: Section b mechanical notes required
    September 21, 2018, 09:37:37 PM
  • AjeetIOCL: can u tell me ,my AMIE registration is of 2010 which has expired in 2016 ,I have Re-registered again in 2018 by re-registration process .is my date of election will be changed or remain same.is this degree of AMIE will be Valid? because Supreme Court has decided not to consider AMIE degree after May 2013
    September 20, 2018, 08:59:06 PM
  • jooly: is data structure in CS is tough?do we need to learn C program thouroughly for it?
    September 11, 2018, 09:33:03 AM
  • Manish100ni: I got AAAD grade in section A , i am pass or fail ??
    August 19, 2018, 05:02:34 AM
  • [email protected]: Can anyone tell if Saudi Engineers Council accept  AMiE or not?
    July 18, 2018, 11:38:24 AM
  • Khadeejath Shamna: Can we send section b registration form and examination form together?  When can we register for section b winter exam 2018?
    July 09, 2018, 03:46:15 PM
  • GCPATIL: How to change mobile number and email address
    July 09, 2018, 01:33:10 AM
  • Sanoj.kaushik: Hi everyone, It is informed that civil lab experiments at Manav Rachna Institute would be started in mid july. So, kindly informed to other friends.
    June 15, 2018, 05:33:15 PM
  • ramajit: yes. i also need help for project work. any format or ref available. pls send me email [email protected]
    June 12, 2018, 10:22:21 AM
  • JYOTI VERMA: mail me on [email protected]
    June 10, 2018, 09:33:12 PM

* Search


* User Info

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

* Board Stats

  • stats Total Members: 48705
  • stats Total Posts: 27337
  • stats Total Topics: 6606
  • stats Total Categories: 6
  • stats Total Boards: 31
  • stats Most Online: 626

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - simha_reddy

Pages: [1]
1
Hi see this sample programme to reverse text string http://www.amiestudy.com

Code: [Select]
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
 
main()
{
   char arr[100];
 
   printf("Enter our website namenn");
   gets(arr);
 
   strrev(arr);
 
   printf("Reverse of our website is n%snn",arr);
   
   printf("SAY THANKS TO SIMHA_REDDY");
 
   getch();
}


OUTPUT

[attachment=0:224k8az7]amiestudy.jpg[/attachment:224k8az7]

2
Study Materials for Section A and B / Computer Fundamentals MCQ
« on: August 10, 2012, 07:26:54 PM »
Computer Fundamentals
1. Mnemonic a memory trick is used in which of the following language?
a. Machine language
b. Assembly language
c. High level language
d. None of above

2. The translator program used in assembly language is called
a. Compiler
b. Interpreter
c. Assembler
d. Translator

3. Easily relatable language is
a. Machine language
b. Assembly language
c. High level language
d. Medium level language

4. Which of the following is called low level languages?
a. Machine language
b. Assembly language
c. Both of the above
d. None of above

5. which of the following is problem oriented language?
a. High level language
b. Machine language
c. Assembly language
d. Low level language

6. A compiler is a translating program which
a. Translates instruction of a high level language into machine language
b. Translates entire source program into machine language program
c. It is not involved in program’s execution
d. All of above

7. Which of the following is machine independence program?
a. High level language
b. Low level language
c. Assembly language
d. Machine language

8. Which statement is valid about interpreter?
a. It translates one instruction at a time
b. Object code is saved for future use
c. Repeated interpretation is not necessary
d. All of above

9. Which is the limitation of high level language?
a. Lower efficiency
b. Machine dependence
c. machine level coding
d. None of above

10. High level language is also called
a. Problem oriented language
b. Business oriented language
c. Mathematically oriented language
d. All of the above

11. A computer programmer
a. Does all the thinking for a computer
b. Can enter input data quickly
c. Can operate all types of computer equipments
d. Can draw only flowchart

12. CD-ROM is a
a. Semiconductor memory
b. Memory register
c. Magnetic memory
d. None of above

13. Which of the following is not a primary storage device?
a. Magnetic tape
b. Magnetic disk
c. Optical disk
d. None of above

14. A name or number used to identify a storage location devices?
a. A byte
b. A record
c. An address
d. All of above

15. Which of the following is a secondary memory device?
a. Keyboard
b. Disk
c. ALU
d. All of the above

16. The difference between memory and storage is that memory is … and storage is …
a. Temporary, permanent
b. Permanent, temporary
c. Slow, fast
d. All of above

17. A floppy disk contains
a. Circular tracks only
b. Sectors only
c. Both circular tracks and sectors
d. All of the above

18. The octal equivalent of 111010 is
a. 81
b. 72
c. 71
d. None of above

19. The first electronic computer in the world was
a. UNIVAC
b. EDVAC
c. ENIAC
d. All of above

20. The most commonly used standard data code to represent alphabetical, numerical and
punctuation characters used in electronic data processing system is called
a. ASCII
b. EBCDIC
c. BCD
d. All of above

ANSWERS
1. b
2. c
3. b
4. c
5. a
6. d
7. a
8. a
9. a
10. d
11. a
12. d
13. d
14. c
15. b
16. a
17. c
18. b
19. c
20. a

3
Introduction to C and C++ Programming Study Materials

HI friends iam attaching C and C++ Programming Study Materials

4
HI ALL

SUMMER 2012 EXAMS OVER ON 08.06.12
SOMEBODY PLEASE UPLOAD NEW (I SHOULD SAY OLD?) QUESTION PAPERS

REGARDS
REDDY

5
8085  Microprocessor architecture

.ppt study material

6
8086  Microprocessor architecture

.ppt study material

7
Study Materials for Section A and B / Introduction To Microprocessor
« on: June 05, 2012, 10:41:11 AM »
Introduction To Microprocessor

.ppt material

8
Introduction To Semiconductors study material

good explanation with nice diagrams

9
General Topics and Discussions / ALL THE BEST FOR STUDENTS
« on: June 01, 2012, 07:50:59 PM »
HI ALL

ALL THE BEST FOR STUDENTS THOSE ARE APPEARING IN SUMMER 2012 EXAMS
STARTING FROM 02 JUN 2012

ALL THE BEST, STUDY WELL, WRITE WELL, WAIT AND WRITE UPTO INVIGILATOR
GRABS YOUR ANSWER SHEET AND PASS WITH GRADE "H"

REGARDS
REDDY

11
HI to all
nice study material on intro to LAN AND WAN  Computer Networks from the following link

12
hi to all
mechanical properties explained nicely
in the file
thanks

Pages: [1]

* Search

* Subscribe to Forum

Enter your email address:

Advertisement

* Recent Posts

Re: making whatsapp group by ganesan5450
[October 12, 2018, 02:40:35 PM]


Re: making whatsapp group by AJEEBHAMSA
[October 11, 2018, 12:58:09 PM]


Re: making whatsapp group by aditya_bhushan
[October 10, 2018, 07:18:40 PM]


Re: Mining Engineering by muleredd
[October 07, 2018, 02:16:55 PM]


Solid Wood Dining Table Set by bellianawil
[October 06, 2018, 05:18:26 PM]